Oporrak baino lehen, Txanelako gaiari amaiera emateko, taldeka pintxo batzuk egin genituen gelan. Lehenik eta behin, osagaiak eta pintxoak nola egin pentsatzen aritu ginen. Ondoren, pintxoak egin eta pintxo festan jan genituen, zein goxoak zeuden!!!
BLUTAK PINTXOA
OSAGAIAK
-5 udare txiki
-Nata pote bat
-2 txokolate tableta
-Txokolatezko Mikado makiltxoak
-3 motatako txokolatezko bolitak
MATERIALA
-Labana
-Zotz txikiak
-Koilara txikia
NOLA EGIN
Lehenik eta behin, udarearen goiko zatia labanarekin moztu . Ondoren, bi zatiak zotzarekin lotu nata jartzeko tokia utziz. Jarraian, bolatxoak ipini tripan botoien antzera. Gero, mikadoak zatitu eta eskuak izango balira bezala jarri. Azkenik, tartean nata jarri eta borobil forma eman, apaintzeko txokolatea jar dezakegu lurra izango balitz bezala.
TXANELA PINTXOA
OSAGAIAK
-Ogi bat
-Sasoiko meloi erdia
-Iberiar urdaiazpikoa
-Koka txikiak
NOLA EGIN
Lehenik moztu ogia 5 zatitan. Jarraian, jarri koka mastaren antzera. Ondoren, urdaiazpikoa eta meloia moztu . Segidan, ogian urdaiazpikoa jarri eta gainean meloia. Bukatzeko, jarri urdaiazpikoa koka gainean bela bat izango balitz bezala.
PINTXOLATE
-Nozila beltza eta txuria
-Limoizko bizkotxoa
-Erregaliz bat
-Azukrezko perlak
-Gaileta integralak
-Labana
NOLA EGIN:
Lehenik eta behin, hartu bizkotxoa eta edozein zatitan banatu. Ondoren, jarri nozila beltza edo txuria gainetik. Jarraian, gaileta integralak zatitu eta gainean jarri. Segidan, erregaliza zatitu eta gaileten ondoan jarri. Azkenik, azukrezko perlak hartu eta gainean jarri.
PINASTI
-Ogia
-Hamburgesa begetala
-Txistorra
-Labana
-Txotxa
NOLA EGIN:
Lehenik eta behin, hartu ogi zati bat eta pintxoaren oinarri bezala erabili. Jarraian, ogiaren gainean, hamburgesa begetala jarri. Geroago, jarri txistorra hamburgesaren gainean.
Azkenean hartu txotxa eta sartu pintxoan.
PINTXO APARTA
OSAGAIAK
-Ogia
-Gazta
-Nugets
-Urdaiazpikoa
NOLA EGIN
Lehenik eta behin, moztu ogia zati txikietan. Bakoitzaren gainean,jarri gazta lontxa bat eta segidan egin berdina urdaiazpikoarekin. Azkenik zapore gehiago emateko jarri nugets bat. Oso goxoa eta erraza da.
ANIMATU!!
PINTXO NATA
OSAGAIAK
-Madalenaren papera
-Nata
-Madalena
-Gozoki bolak
NOLA EGIN
Lehenengo, madalena 5 zatitan zatitu. Gero madalenaren paperean sartu. Madalena sartu ondoren, nata bota madalenaren goiko aldean. Azkenik, gozokizko bolak bota. ON EGIN!!!
GAZTA MENDIAN
-Gazta
-Ogia
-Urdaiazpikoa
-Olioa
-Olibak
Nola egin:
Lehenik ogia moztu bokadilo txiki bat eginez. Ondoren, gazta hartu eta lauki txiki batzuk moztu. Gero, gazta moztuta dagoenean gazta ogiaren gainean jarri. Segidan, urdaiazpikoa hartu eta kiribildu, eta ondoren, gaztaren gainean jarri. Jarraian, oliba bat makil txiki batean jarri. Azkenik, olio pixka bat bota pintxoari.
Eta gure errezeta jarraitu baduzu pintxo ederra aterako zaizu.
On egin!
MOLON FLIPANTON
- Ogia
OSAGAIAK:
- Tabasko 2 tanta
- Limoi azal birrindua
- Oliba 1
-Intxaur eta kakahuete mordoxka bat
- Zotza 1
NOLA EGIN:
Hasteko, ogiaren gainean bi tabasko tanta bota behar dira. Ondoren, jarri oliba, ogiaren erdian zotza erabiliz, oliba eusteko. Jarraian, pintxoaren gainean intxaur eta kakahueteak jarri. Gero birrindu limoi pixka bat eta bota pintxora. Azkenean…ON EGIN!!!
TXIKI GUAY
-Txokolatezko bizkotxoa
-Lakasitoak
-Siropea
-Perlitak
NOLA EGIN:
Lehenik bizkotxoa hartu eta zatitu.Ondoren bizkotxoari siropea bota.Azkenik bota lakasitoak eta perlitak. Banderak jarri eta gozatu.
PINTXO MODERNOA
-Hiru arrautza egosi
-Lata bat atun
-Bote bat mahonesa
-Olibak
-Anakardoak
NOLA EGIN:
Lehenengo,
arrautza egosia erditik moztu, gorringoa atera eta gorde. Ondoren, atuna
eta mahonesa plater batean jarri eta nahastu. Segituan, goilara batekin
platerekoa hartu eta gorringoaren zuloa bete. Orduan, bi oliba, atuna eta
mahonesaren gainean jarri eta txotxa bat ipini dena ondo eusteko. Gero,
pintxo guztiak plater batean jarri eta jasotako gorringoa eskuekin zati
txikietan zatituko duzu. Nahi baduzu apaintzeko aukera izango duzu eta
pintxoak izugarriak aterako zaizkizu.
ANIMATU ETA PROBA ITZAZU!
iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina